free hit counters

Osmerokut – Piramidalni kod

OSMEROKUT (nastavak)

– PIRAMIDALNI KOD

* * *

Osmerokut (nastavak) – kružnica svojim radijusom podijeljena na šest dijelova – osnovna kružnica – podijeljena punim kružnicama (diobenim) – simetralama. Podijeljena pravcima na četiri jednaka dijela.

* * *

Polukružnicama iz dva nasuprotna pola osnovne kružnice i iz dva sjecišta nasuprotna vodoravna. Radijusom 1/2 kružnice izvršimo diobu sve do oboda diobenih kružnica. – četverolisni oblik čija su sjecišta unutar kružnice u obliku zaobljenog kvadrata.

* * *

Iz vanjskih sjecišta, kroz unutarnja sjecišta i središte, pravcima podijelimo osnovnu kružnicu na 8 jednakih dijelova. Osmerokut – 8 polova osnovne kružnice. Radijusom pol – susjedne polove iscrtamo od pola do pola sve dok se ne vratimo u početni pol – nova sjecišta unutar kružnice

* * *

Druga sjecišta tog iscrtavanja odgovaraju upisnoj kružnici zaobljenog četverokuta unutar kružnice. Opišemo odnosno upišemo kružnicu zaobljenom kvadratu unutarnjeg četverokuta. Koji je to radijus?

* * *

Tom kružnicom toga radijusa, a punim kružnicama od vršnog pola, izvršimo diobu luka osnovne kružnice sve dok se ne vratimo u vršni pol. Osnovnu kružnicu smo podijelili na 15 dijelova, a dobili punim kružnim crtanjem nova sjecišta izvan i unutar kružnice – produkte 15-erokuta.

* * *

Zaokružimo kružnicom vanjska sjecišta i tim radijusom podijelimo osnovnu kružnicu – njen luk.

* * *

Taj radijus dijeli osnovnu kružnicu na 30 jednakih dijelova. 30-erokut.

* * *

Zaokružimo i unutarnja sjecišta 15-erokutnih kružnica.

* * *

Taj radijus dijeli osnovnu kružnicu na 10 dijelova – deseterokut. Nismo ucrtali peterokutne zvjezdaste poligone jer bi stvorili nove nizove sjecišta (podataka) jer tražimo nešto drugo – posebnost osmerokuta – dvostrukog četverokuta (polukružnicama), pa krenimo od prvog.

* * *

Kvadrat četverolista polukružnicama sa podjelom osnovne kružnice na osmine.

Da bi shvatili vraćamo se još davno prije pisane povijesti mada će možda sličiti na nedokazivu priču, ali osnova su podaci koji su jednaki za bilo koju veličinu radijusa, tako da ona nije bitna, ali kakve sve to ima veze sa navedenim korijenima triju najbližih religija objasnit ćemo (ukratko na kraju ovog poglavlja.

* * *

Dakle kvadrat, a iz četverolisnih polova u pravcu vrha zaobljenog četverokuta dvije dužine tvore – piramidalni lik istokračan – kutova (naknadna provjera) 52,5° – broj koji po Bibliji odgovara veličini „anđeoskog lakta“.

* * *

Ponovimo to još tri puta – to je nacrtno piramidalni kod.

* * *

Ucrtamo li unutarnjem vrhu pravocrtne dužine zaobljenog četverokuta nastalog iscrtavanjem četverolista (vanjskog), „odrezali“ smo vrh stranica piramide. To je piramidalni kod, piramida bez vrha, koji ima svoje podatke. Kakvi su to „univerzalni podaci“?

* * *

Poput staro-egipatske izreke – kako gore tako i dolje – uzeti ćemo samo dvije stranice piramide. Koristeći prisutnost osnovne kružnice i njene podjele na šest dijelova, a iz njenog središta dužine sve do oboda četverokuta vanjskog nastalog konstrukcijom osmerokuta. Dužina tih dužina (svake) jednaka je veličini stranice kvadrata opsega osnovne kružnice – drevni Pi (naknadna provjera).

* * *

… i koristeći te dodirne točke, a uz pomoć dijagonala prisutnog četverokuta – konstruiramo KVADRAT OPSEGA osnovne kružnice, ili OPSEG : 4 – produžimo stranice kvadrata opsega.

* * *

Dijagonale četverolista pak sijeku osnovne diobene kružnice. Osnovne – šesterokutne kružnice – spojimo ta sjecišta. Dobili smo opisni kvadrat osnovne kružnice i samim time pravokutnik kvadrature kruga osnovne kružnice.

* * *

Isto to čine i stranice piramidalnih likova. Spojivši ta sjecišta na njima – taj je kvadrat kvadrature osnovne kružnice iz koje je sve ovo nastalo (univerzalni geometrijski princip). Nakon ovih podataka vrijeme je za skraćeni dio „priče“ prije nego krenemo iščitati što slijedi dalje.

* * * *

Može biti da će začuditi nekoga koji ne poznaje drevne predaje „o nekom“ koje u drevno vrijeme „posjećivao zemlju“. Čudna nama nepoznata „bića“. A pune su drevne predaje o njima. Mi ih jednostavno nazivamo „anđelima“. U mnogim jezicima napisano je „ispravno“ engels. Iako sam malo permutirao tu riječ, dobit ćemo gen-l ili l-gen. Tu dalje ne treba komentirati kao ni to kakvo je sve moguće značenje ove riječi. Do nas je ona stigla u pisanom ili usmenom obliku iz drevne predaje kao i njene vizualne predodžbe odnosno umjetničke izraze u slikarstvu.

Nas konkretno interesiraju mjere i koje su razlike i odnosi kao i geometrijska koncepcija. Jedan je snažni izvor tomu u bibliji. Biblijski prorok Ezekijel (pored Mojsije, Salomona) a zasigurno i u najnovijem Islamu on je jedan od najznačajnijih proroka jer govori o zvjezdastom osmerokutnom poligonu kao i sveprisutnom ornamentu. Tu susrećemo i onog „Jednog“ koji pred „onim“ stoji i koji je prenio poruku Islama. Ne bi se čudio da je i sam simbol križa, ornament – artefakt koji sadrži isti geometrijski kod kao i moralnu osnovu. No vratimo se Ezekijelu (biblijski kanonski prorok). Upravo kod njega susrećemo spomenutu dvostruku vrtnju, princip kotača koji se kreće na sve strane (iako je NASA u posjedu sličnog). Čini ce da je Ezekijelova kudikamo sofisticiranija i prvotna; prvi korak je da je baza kuglasta a iznad njega je drugi korak, jedno-osovinski, čija je mogućnost kretanja osovine 2 x 180° (jedna iznad druge) tako da donja kuglasta osovina može se kretati na sve strane ovisno o usmjerenju gornje osovine.

Iskreno rečeno, na tu zamisao davno me je navela „igra“ nekadašnjim kompjutorskim „mišem“ koji je u ono vrijeme imao kuglu za svoje kretanje a iz toga se razvila ideja „igre“; drugim riječima ta dječja igračka. Tako se na principu kuglastog sistema umjesto kotačića izrađuju popularne dječje „rolšue“ i putem takvog eksperimenta istražuju ,mogućnosti ljudskog organizma upravljanja takvim čudnim sredstvom i kontrolom takvog kretanja. Naravno nikada neću moći provesti to u djelo jer sam već prestar za tu igru. Ali će možda netko pokušati.

No vratimo se mjerama i Ezekijelu. Tu se govori o mjerama, omjerima, razmjerima i tu upravo vidimo drevne mjere: ljudski lakat (6 dlanova) 45 cm (6 x 7,5 cm) i anđeoski lakat 52,5 cm (7 x 7,5 cm) – odnos 1,166666 ili 7:6. Kakve to ima veze sa 8 ili 8°? Pa pogledajmo: 360 : 52,5 = 6,8571428 : 0,8571428 = 8.

Drugi način u osnovnom sistemu kružnice baza je 6 (dioba luka radijusom) – 60°.

U drugom načinu baza je 45° (2 x 45° = 90° – pravi kut). Zbroj jedne i druge baze = 105° : 2 = 52,5°. Broj koji odgovara veličini kuta jednog „anđeoskog“ lakta, a na to je upućivao i Ezekijel.

Mjerna trska – šest lakata ljudskih uvećani za 1 dlan (1/6 lakta) svaki = 6 x (45 cm + 7.5 cm) = 6 x 52,5 = 315 cm right 360° : 315 = 1,1428571 (odnos broja 8:7) 1,1428571: 0,1428571 = 8 (8 sedmina). Dakle, ta osmina, sedmina je „nedostajući“ vrh piramide da bi samo zdanje dalo nizove, podatke, kodove a opet iz kojih to „drugačijih“ razloga ne bih htio ulaziti. Ipak može se zaključiti nešto više ili naslutiti „svevremenu prisutnost nekoga“, i tko je izgradio piramidalne oblike po svijetu (čemu, ne znam), samo sam siguran da najveći piramidalni oblici nisu „piramide sunca“ niti grobovi, a zaključujem na temelju nacrtanih geometrijskih konstrukcija. Tvrdim da pri samom vrhu piramide posjeduju još jednu dvoranu koja bi dala niz odgovora ako itko bude u stanju to „iščitati“, jer sam u to siguran.

Zapisi u toj dvorani su geometrijski jezik; dakle, istina!?

Što se pak „istine“ tiče, opet se vraćam Ezekijelu. Davno je korio onaj koji je na Sinaju dao Mojsiju „smjernice života“ da ljudi (ondašnji Izraelci) sebi grade kuće a zaboravljaju podići jedno svetište na jedinstvenom mjestu za sve ljude. U Ezekijelu se govori o novom hramu i o tome što bi se tada zbilo (a što bi bila pozitivna posljedica za zemlju i za ljudski rod). Može biti da ovaj prijedlog može izazvati civilizacijski sukob, ali sam siguran da je taj prijedlog rješenje. A gledajući probleme ovog svijeta rješenje je u neznatnim sredstvima i trudu a najbrži put do same istine.

Dakle taj treći hram treba se podići po uputama, mjerama i razmjerima a koji će pokazati što je istina sama. To je izazov koji treba provesti u djelo a kako se to tiče cijelog svijeta, svih koji žele istinu, bez obzira na znanstvenu ili religijsku pripadnost.

Tada će se pokazati ovakva ili onakva istina, ili je neće biti. Jer dobro je znati i suočiti se sa njom a ne samo govoriti i govoriti i ponovo govoriti. Pitanje je samo, postoji li volja da se suočimo s istinom jer tada nastaju rekli bi čak i radikalne promjene, ili nam je draže to prepustiti nekim drugim pokoljenjima.

8 komentara to “Osmerokut – Piramidalni kod”

 1. admin napisao:

  The real (genuine) pyramidal code will be announced in 15 days under the title pyramid-giza.

 2. Ricardo napisao:

  The Flower is not called Flower of Life. Its The Flow of Life. Knowledge and its river. Mr.Tomo I wrote down 1 equation, that work, even on Leonardos work, Pythagoras work and Archimedes, reality equation. Im deciphering alot of stuff… 🙂

 3. Ricardo napisao:

  …and its scary too.

 4. Ricardo napisao:

  Look at the painting…Madonna with a flower, if you havent yet…

 5. Ricardo napisao:

  Mr.Tomo my number in all Calendars and in my name is Number 8. Always.Infinite 8. Music is the result, Flame my mother gave me. My name. 13 vowels and 13 consonants.888

 6. Ricardo napisao:

  there are no coincidences….60º-45º=15º/2=7.5º+45º=52.5 the middle. two squares do this. amazing. 3-4-5 Two wings…gave flight hehehe

 7. Jenny napisao:

  thank you but I DON’T UNDERSTAND ANYTHING, stupid wedside

 8. Jenny napisao:

  thank but I DON’T UNDERSTAND ANYTHING, STUPID AGE
  BAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv