free hit counters

Pitagorin poučak – Kovčeg Božji

POSEBNO POGLAVLJE 6

Puno je onih koji su vjekovima pokušavali naći ono što je bilo dragocjeno kao osnova jedne nove civilizacije na kojoj, htjeli mi to priznati ili ne, počiva i naša zapadna civilizacija – tajnoviti kovčeg u kojem su bili pohranjene dvije kamene ploče svjedočanstva, doduše ne onih prvih zapovijedi (s razlogom – biblijska predaja – Mojsijevo petoknjižje). Ali ipak bitne jer ih je dao onaj koji je jedini. Ako poznajete pisane predaje onog svijeta raznoraznih kultura, taj jedini je rekao „Ja sam sve stvorio. Ime mi je Jahve.“ Kod svih drugih religijskih smjerova toga nema, već su svi bili „posrednici“. Ali prepustimo to proučavanje onima, vjerovali ili ne, koji misle da uopće mogu raspravljati o onom nevidljivom i nepoznatom. Svakako je i mene zaintrigiralo Mojsijevo petoknjižje jer je prepuno matematičkih podataka i prirodoslovlja pa je tu i pitanje zašto. A koga ćeš pitati nego neposredno onog koji je to i dao. Kako? Naučio me onaj kojeg su zbog toga raspeli sa sada pomalo shvatljivim planom da se nauk tada dan jednom narodu rasprostre među sve narode svijeta, iako mnogi tvrde da Bog nije imao sina. Što su onda oni nevidljivi citati, „i skupiše se sinovi božji“? Sadašnji mi je ipak zaključak da je bolje ne raspravljati o tome jer ne znamo o tome ništa, nego pokušati ići jednim tragom a to je brojevno u ovom slučaju 5 i 3. a to je odnos stranica kovčega svjedočanstva i „originala“ nikad viđenog jer je po predaji Mojsije dobio mjere 1,5 x 1,5 x 2,5 što je ekvivalentno drevno egipatskom 5 i 3. Nije mi doduše puno dano u ovom poglavlju ali dio je koji će možda nekom više reći a nekom ništa osim geometrijskih formi i aplikacija kvadrata površina pravokutnog trokuta odnosa kateta 3 i 5 te njegovog kvadrata nad hipotenuzom (doduše jednostruko) znajući i to da me to vodi nečem opet drugom (pokazati će neka druga poglavlja ipak pomalo da smijem p čak i ustvrditi nešto što znam da neće naići na odobravanje jer to ne odgovara trenutku ljudske civilizacije.

* * *pit0601

Sigurno da 5 i 3 možemo geometrijski koncipirati i samo sa šestarm i ravnalom bez mjera pomoću šesterokutne kružnice odnosno šesterokutnog poligona (poglavlje o podjeli kocke na dijelove, kub 3 i kub 5) Ali skratimo: dužina, simetrala = pravi kut.

* * *pit0602

Kateta 3 i njen kvadrat.

* * *pit0603

Kateta 5 i njen kvadrat. Hipotenuza i njen kvadrat (pomoću polu-kružnice hipotenuze) (konstrukcija kvadrata za djecu)

* * *pit0604

Ili pomoću konstrukcije 3

* * *pit0605

Kvadrati kateta i hipotenuze, njihovo središte i produžene katete 3 i 5 dvostruko pravokutni trokut ili pravokutnik odnosa stranica 3 i 5.

* * *pit0606

Upisne kružnice kvadrata kateta i hipotenuze iz središta pravokutnog trokuta „govore“: upisna kružnica hipotenuze = opisnoj kružnici stranice kovčega. (o njima ćemo kasnije)

* * *pit0607

Analizirajmo najprije „aplikacije“ koje se ukazuju ako ih prenosimo iz manjeg kvadrata u veći a zatim zajedno (jednostruko).

* * *pit0608

Jednostruko iz 3 u četiri i pet iz sva 4 ugla svakog kvadrata, zatim samo jedna iz većeg 5 u kvadrat hipotenuze.

* * *pit0609

Zatim puna aplikacija iz katete 3

* * *pit0610

u kvadrat katete 5 i hipotenuze

* * *pit0611

dodana jedna iz katete 5

* * *pit0612

a zatim iz katete 5 puna kružnica na kvadrat hipotenuze

* * *pit0613

samo iz 5 na hipotenuzu.

* * *pit0614

A zatim puna aplikacija. Križ u sredini kvadrata katete 5 govori nam o petinama u unutarnji dio, o jednoj kvadratnoj 25-ini. Govori nam isto i aplikacija na kvadratu hipotenuze, ali idemo drugim putem.

* * *pit0615

Putem upisnih kružnica kvadrata stranica pravokutnog trokuta.

* * *pit0616

Stranica 3 je logično šesterokutna stranica opisne kružnice stranice kovčega a stranica 5 je stranica njegovog zvjezdastog poligona, budući simbol „božje države“.

* * *pit0617

Može biti da je ovo što je izrečeno samo pretjerano smiona teorija jer je možda trebalo nadodati „ili je trebalo biti“ da sve ovo ima jednu geometrijsko povijesno-biblijsku-legendarnu osnovu o jednom narodu koji je trebao biti „svjetlost“ civilizacije na svom putu ka savršenstvu jer zasigurno svi „podzakoni i zakonitosti“ nisu uzalud izrečeni i ne samo u moralnom nego i u biološko-kemijskom smislu čovjeka i prostora (čitaj zemlje) i začudo nitko ne istražuje tim putem već „čovjek tjera svoje“, upropašćuje zemlju i sebe. Kako? Pokušat ću objasniti u pogovoru ovog poglavlja. Sada promotrimo odnos kružnica.

* * *pit0618

Ovo je samo skraćeni koncept kovčega, njegove stranice 3 i 5. U središtu je kvadrat 3 sa svojom upisnom kružnicom. Pokušati ćemo geometrijski usporediti odnose kružnica. Možda one što god donesu.

* * *pit0619

Upisna kružnica kvadrata 3 (kvadrata katete 3) dijeli upisnu kružnicu kvadrata katete 5 na 31 dio. Da li nam to govori o vremenskoj osobini ciklusa mjeseca godine od 31 dana upitno je i nama bi bilo (ili će tek biti) neshvatljivo.

* * *pit0620

Upisna kružnica kvadrata katete 5 dijeli upisnu kružnicu kvadrata hipotenuze ili opisnu kružnicu pravokutnika 3 i 5 na sedam dijelova (sve to samo iz vršnog pola).

* * *pit0621

A upisni kvadrat 3 dijeli upisnu hipotenuzu, kružnicu njenog kvadrata a opisnu stranicu odnosa 3 i 5 na 12 dijelova.

* * *pit0622

Obrnuti slučaj, upisna kružnica hipotenuze dijeli upisnu kružnicu kvadrata katete 5 na 5 dijelova.

* * *pit0623

Dok upisna kružnica kvadrata katete 5 dijeli upisnu kružnicu kvadrata katete 3 na 16 dijelova.

* * *pit0624

Upisna kružnica hipotenuze i njenog kvadrata dijeli je na 12 dijelova, a ona je opisna stranica kovčega odnosa 3 i 5. Sigurno da je ova slika odnosa upisnih kružnica i njihovih odnosa drugačija kada bi analizirali dužine, to jest kružnice radijusa kateta i hipotenuze gdje bi došli do sličnih rezultata, kažem sličnih, jer bi se razlika pokazala kod odnosa radijusa kružnice hipotenuze na radijusu upisne kružnice 5 što bi bilo 64 dijelova te na odnosu 5 na 3 gdje bi bilo 22, što je zaista i logičnije. No tu egzaktnu analizu bih prepustio onima koji bi konačno trebali „pronaći“ sofisticiraniju opremu, odnosno kompjutorski šestar (jer već bi bilo vrijeme) da dobijemo egzaktne rezultate. Ovako, svjestan sam ovih dviju pogrešaka – neka mi se ne zamjeri.

* * * *

DIO ZAKLJUČKA

Uglavnom namjerno ne bih ispravljao jer ova analiza kružnicama i nije toliko bitna, ali mi je otvorila samo jedna nova vrata glede te „namjerne“ pogreške odnosa (međusobnog) kružnica katete 5 i hipotenuze. Izuzetna je sličnost sa jednim geometrijskim istraživanjem na tlu današnjih SAD-a pa mi se čini nešto što bi bilo logično. Ako pratimo, božji kovčeg jednostavno je nestao. Međutim, kada sam napomenuo da su ga mnogi tražili i svakojake priče ispredali, a znajući povijesna zbivanja takozvanog srednjeg vijeka, zbivanja sa templarima i njihov put, seobama rasijanog odabranog naroda, onda je logično pretpostaviti da je kovčeg možda završio na tlu današnjeg SAD-a, skriven na jednom specifičnom području. Kako nikakvog odgovora nisam dobio na moje upite o nastavku istraživanja, pretpostavljam da je možda NASA preuzela istraživanje, ili je sam istraživač doživio nešto loše (bilo je u pitanju nepoznata bolest njegove supruge). Smatram da je uzrok izuzetno opasna stvar. Dobro se poznaju povijesna svojstva kovčega božjeg. Siguran sam bio da je tu skrivena templarska ostavština ili neke druge grupacije na jednom području koje mogu objaviti (da se konačno nešto pokrene i iziđe na vidjelo svijeta, a civilizacijski može biti važno) a ima naziv Cross Country. Znači, opasnosti „templarske“ govore sami za se. Uostalom, ako i nije kovčeg, ipak je to „nešto“ od važnosti za civilizaciju i treba izići na „svjetlo dana“, drugim riječima valja staviti na stranu neke parcijalne interese. Jer ako je posrijedi vrijeme i mogućnost zablude, treba ih otkloniti a imamo ih bezbroj. Jednu sam spomenuo, a to je „podzakonik“ sa Horeba biološkog sadržaja, non-stop iskorištavanje zemlje dovodi do logičnog zamora zemlje odnosno iscrpljenost mikro-svijeta i kada se on iscrpi on više ništa ne donosi. Treba mu dugi oporavak. Iz nekog straha od gladi čovječanstvo je namjerno ili nenamjerno stvorilo jednu teško razumljivu globalnu psihozu. Ovo valja ispitati i uostalom vidjeti jer je poznato da za se ljudski organizam koristi vrlo malo od unesenog, a blago rečeno unosimo svega i svašta a tu se onda pojavljuje pitanje zašto ne iskoristimo danu nam mogućnost biološkim istraživanjem „čistog i nečistog“ utjecaja na organizam. Siguran sam da bi eliminirali tisuće bolesti. Zato, biolozi i kemičari, uhvatite se posla. Istražite malo riječi sa Horeba pa ćete saznati više nego što i sanjate. Ima još i bezbroj toga ali ne bih u ovom poglavlju dalje, jer bi čitatelju moglo biti i previše.

HRVATSKA – RIJEKA 29.10.2013.
AUTOR: TOMO PERIŠA
WEBMASTER: SLIM
ENGLESKI PRIJEVOD: S.F. DRENOVAC

One Response to “Pitagorin poučak – Kovčeg Božji”

  1. Ricardo napisao:

    I stopped drawing all of a sudden, but im still drawing in my mind everywhere I go, not only that but I can see every thing being part of a circle or circles, I believe the effect of this 3 years is starting to show within me towards every thing. I changed my speech tottally. I speak different now. Im correcting every word, people use words wrong, i notice mine too. All of a sudden, I change every second of my time and thats the true coin in life and Im loving it, giving time to my guitar playing, and using geometry I can play more and better. I jam!! I didnt before.

    So that you know Mr Tomo, its taking effect on me, and I notice now what the circle is. It is every-thing. Peace 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv