free hit counters

PIRAMIDA (Nulta zona)

20. poglavlje

Suviše bi bilo elemenata za bezbrojne priče temeljene na drevnim i vjekovnim predajama ili na zakonitostima i broja i geometrijskih prirodno danih elemenata da bi ulazili u analize pa je stoga najjednostavnije da to bez puno komentara prikažemo i to samo po zakonitostima tlocrta jednog geometrijskog tijela – kocke – za koji smo u poglavljima za djecu evo ustanovili kako se kocka udvostručava i smanjuje ali nismo spomenuli da iz toga može proizići jedan geometrijski pravilan objekt – piramida bez svog vrha, drevno poznatog odnosa 3 i 5, odnosa podvostručavanja i smanjivanja ili takvog piramidalnog odnosa osnovice i njene visine gdje je osnovica pet dijelova, a njena visina (bez vrha) tri dijela. Usput ne bih zanemario i jednu specifičnost koja se iz toga rađa i koja će zasigurno navesti mnoge koji „traže i kopaju“ po brojevnoj simbolici da dobro prouče predaje prije nego što išta zaključe (ali o tome više u pogovoru. Mi ćemo ići slijedom posljednjih poglavlja „geometrije za djecu“ sa još jednim sličnim načinom podvostručavanja (ali tlocrtne razine) i upisne kružnice trećeg tlocrtnog podvostručavanja gdje je stranica opisnog kvadrata kružnice radijus trećeg podvostručavanja (a tu kružnicu nećemo prikazivati), nego ćemo pomoću šesterokutnog dvostrukog poligona i podjele kružnice na 24 dijela doći do piramidalnog objekta bez vrha, gdje je odnos osnovice i visine 5 i 3.

* * *

42001

Dakle već nam je poznat postupak: kružnica podijeljena svojim radijusom na 6 dijelova, odnosno njen zvjezdasti šesterokut. Podjela pomoću njega omogućava podjelu na 12 dijelova.

* * *

42002

A dvostruki šesterokutni poligon omogućava podjelu kružnice na 24 dijela (pravcima, jer će nam koristiti).

* * *

42003

Koncentrirat ćemo se samo na jedan kvadrat od njih šest i to skraćeno, polu-kružnicama istog radijusa, dakle iz nasuprotnih okomitih i vodoravnih polova…

* * *

42004

… da bi dobili jedan opisni kvadrat kružnice čija je stranica jednaka trećem podvostručavanju kocke čiji je tlocrt unutarnji kvadrat.

* * *

42005

Zapamtiti: ovo je šesterokut (upisni, svoje kružnice) te nećemo ga više crtati je nam je cilj drugi.

* * *

42006

A ovo je kocka sa tlocrtnim kvadratom jedne od 6 svojih stranica a dužine stranice jednake su radijusu kružnice. Ni to nećemo više crtati, osim kvadrata jedne stranice, duplicirati ga i smanjivati do piramidalnog modusa.

* * *

42007

Pratite sada onaj način dupliciranja da bi jednom mogli podvostručavanje shvatiti i u dvostrukom sustavu, odnosno u sistemu kada se dioba osnovne kružnice dijeli kružnicama istog radijusa i dalje takozvanom „cvijetu života“ jer ovaj na kraju „piramidalan prikaz“ biti će samo shema jedne univerzalne geometrijske stvarnosti.

* * *

42008

Drugim riječima, kao što primjećujete, prvo podvostručavanje je samo dio jednog sistema ekspanzije u beskonačnost (a to ćemo na kraju i opisati do takozvane nulte točke ili točke prestanka pomoću smanjivanja kocke zadane kružnice). Dakle ovo je tlocrt prvog podvostručavanja.

* * *

42009

Dakle ovo je prvo podvostručavanje: radijus puta (treći korijen iz dva) = stranica duple kocke koja je ustvari radijus opisne kružnice podvostručene kocke. Sada dalje znači taj radijus = dvostruko dupliranje , pa dalje = opisni kvadrat kružnice.

* * *

42010

Dakle imamo trostruko dupliranje i sada ono: princip smanjenja, odnosno radijus osnovne podijeljen sa trećim korijenom iz dva r = – princip koji ide do određenog broja (zakonitost nulte točke) – crtano.

* * *

42011

Kao što možete primijetiti, sistem smanjenja trećeg dupliranja „tvori“ tlocrt kocke jedne njene stranice kružnice. Taj sistem se onda jednostavno nastavlja (upamtite isprekidanom crtom – prvo smanjenje: radijus kružnice podijeljen sa ).

* * *

42012

Dakle prvo smanjenje te drugo smanjenje (isprekidana crta) – uvijek prethodni radijus podijeljen sa je sljedeće smanjenje.

* * *

42013

Treće smanjenje (najava isprekidane crte)…

* * *

42014

… treće i najava (isprekidane crte) četvrtog…

* * *

42015

… i najava petog.

* * *

42016

Peto smanjenje ali i najava piramidalnog objekta čija je visina već na četvrtom smanjenju, a u sprezi sa opisnim kvadratom kružnice 5 naprama 3.

* * *

42017

To bi bio piramidalni objekt i pad njegovih stranica na visinu odnosa 5 i 3, ali bez vrha (netko od vrijednih vodećih egiptologa htio je dodati vrh konusnog oblika – nadam se da je odustao od toga jer …

* * *

42018

… upravo nulta zona ili zona manja od trećeg korijena iz dva počinje u x prostoru, koji odgovara tlocrtnom kvadratu nedostajućeg piramidalnog vrha.

* * *

42019

Ovo ću vam morati malo pobliže objasniti (doduše isprekidanom crtom malo nejasno ali dovoljno da se objasni). Pogovor o svemu ovom biti će nešto kraće ali sigurno će biti svrhovito.

* * * *

POGOVOR

O čemu se tu, dakle, radi? Jednostavno. Tu počinje prostor kako ga ja zovem „nulte zone“ ili „zone nestanka“. Čega? Općenito, postoji jedna zakonitost matematičke vrijednosti: ako osnovicu (stranicu opisnog kvadrata kružnice) dijelite sa trećim korijenom iz dva, tada dolazi do „prekretnice“ kada ona više nije veća od trećeg korijena iz dva nego nastavkom dijeljenja sa trećim korijenom iz dva prelazi u decimalni ostatak koji u sedamdeset-sedmom dijeljenju prelazi u nulu. To vrijedi za bilo koju veličinu osnovice. Gledajući sa kosine piramide na kojoj je razini taj prostor, mora se ići po formuli: radijus (koji je pola osnovice) podijeljen sa 7 x 9 a sa te razine do nulte točke tog prostora je jedna petina radijusa (pola osnovice). To su čisto matematički podaci za koje znam da će ponovo navesti na nizove kalkulacija i priča (Hollywood će biti sretan jer će odmah proključati mašta o prelasku u drugu dimenziju), no istina se može samo otkriti pronalaskom tog prostora. Što će se tamo pronaći ili neće pronaći, u to ne bih ulazio. Oprez mi kaže da se u takvim stvarima zaista mora biti oprezan, drugim riječima suviše je priča i legendi ispisano a istine nigdje! Ipak sam siguran da će ovo stoljeće donijeti nizove otkrića koji će svakako unijeti više svjetla iliti istine o civilizaciji, a ovaj dio sigurno.

HRVATSKA – RIJEKA 06. Kolovoz, 2014.
AUTOR: T. PERIŠA
WEB: SLIM
ENGLESKI: S.F. DRENOVAC

3 komentara to “PIRAMIDA (Nulta zona)”

 1. Ricardo napisao:

  I have identified so many things in 1hour reading this chapter, you are amazing. I understood everything and more things, specially 432 and music, but its hard to understand all yet, but theres some connection. Thank you again, Teacher.

 2. Ricardo napisao:

  I got a definition for what we do here:

  We study the pure and true reference of essence 🙂 with pure references from patterns given by the circum-ference.

 3. Ricardo napisao:

  square root of 52.5 🙂 means 9

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv