free hit counters

Cvijet života (peta analiza)

19. POGLAVLJE

CVIJET ŽIVOTA
(peta analiza)

Kako sam ostao dužan dio četvrte analize četvrtog prstena „cvijeta života“ odnosno iz njegovih 12 polova peti prsten ili mu opisnu kružnicu, to ćemo u par stranica nadoknaditi uz njegovu završnu, četvrtu sliku a onda prijeći na peti prsten „cvijeta života“ i svih pet mu radijusa iz njegovih 6 polova same za sebe posebno sa nekoliko dioba koje su „sigurne“ uz jedan diskutabilan jer kao što smo već uočili, što je veći broj dioba to je veća mogućnost pogreške sa ovim našim primitivnim alatom – šestarom. Može biti da se već po koji put ponavljam ali to je samo „vapaj“ da se ova mlada, napredna i već tehnološki dovoljno zrela generacija okrene stvarima koje će danas-sutra biti neophodne i svrsishodne „u novome“ koje sigurno dolazi u mnogim granama nauke i tehnike. Jer, htjeli mi to ili ne, u to novo tehnološko razdoblje morat ćemo prijeći kao što je čovječanstvo već prošlo pojedina razdoblja ni poradi čega drugog a ono poradi spoznaje koja vodi do novih mogućnosti koje i pored ovog dosada novog ne možemo ni naslutiti. Ako ne vidimo koliko je to dobro ili zlo ne može se unaprijed odrediti, ali ako slijedimo princip ravnoteže iliti ga drevne poslovice: „Gdje ima zla ima još više dobra“. Na nama je da razaberemo i odlučimo kojim ćemo putem kao što je bilo po predaji dano drevnima da odluče. Sudeći po povijesti ljudskog roda prošli smo određene faze iako će mnogi reći da ništa nismo naučili. Ne bih se s time složio jer napredak na ovome putu ipak postoji, i baš kao u školi pojedine segmente moramo ponovo proći, nadopuniti onim što ne znamo, kada i kakav će nam biti „završni rad“. Možda će upravo ova analiza „cvijeta života“ pojasniti sve ovo što govorim kada u završnoj, kompletiranoj slici prikažem osebujnosti i ljepotu „cvijeta života“. Tome se iskreno radujem a sigurno će i mnogi jer tkogod je vidio „cvijet života“ u svojoj jednostavnosti, vidjet će ga malo drugačije… onako kao što je pripadno „anđeoskoj geometriji“ – samo sa šestarom, a to bi bio „vapaj“ – programerima da prihvate izazov.

* * *

Dakle, krenimo sa „dugom“ – peti prsten (opisna kružnica) „cvijeta života iz 12 polova četvrtog prstena.

* * *

Stvara se konstelacija izvan opisne kružnice „cvijeta“ i unutar početne kružnice unutar njega. Nizovi sjecišta svaka svoga radijusa. Pa da vidimo kako dijele luk opisne kružnice „cvijeta života“.

* * *

Prva, zadnja sjecišta. Njihov radijus dijeli opisnu kružnicu „cvijeta života“ na 8 dijelova – zaobljeni zvjezdasti osmerokut.

* * *

Treća (druga preskačemo) vanjska sjecišta dijele kružnicu na 16 dijelova. (kutne se veličine dobiju po formuli: 360° podijelimo sa brojem dioba)

* * *

Peta vanjska sjecišta (preskačemo četvrta) dijele opisnu kružnicu „cvijeta života“ na 13 dijelova.

* * *

A šesta sjecišta je dijele na 11 dijelova. Unutarnja ne analiziramo jer zahtijevaju preciznost koju ne možemo postići sa šestarom.

* * *

Kao završnu konstelaciju prikazujemo „sliku“ svih pet prstena „cvijeta života“ iz 12 polova četvrtog prstena.

* * *

To bi bila konstelacija 12 polova četvrtog prstena. Već sam pogled na nju govori koliko smo toga namjerno izostavili pojedinačnom analizom i crtanjem rezultata samo polu-kružnicama. No takve će analize morati čekati „neko drugo vrijeme“.

* * *

Nećemo duljiti, nego prijeđimo na peti prsten i svi radijusi sjecišta „cvijeta života“ iz 6 polova njegove opise kružnice.

* * *

Dakle, krenimo istim radijusom kao radijus opisne kružnice (već smo u prvoj knjizi utvrdili da ta dioba tvori trisekcijski kod na svojoj početnoj kružnici – prvom prstenu – koga dijeli na 18 dijelova – kut 20°). Sada sjecišta radijusa opisne kružnice dijele opisnu na 3 dijela (zaobljeni istostranični trokut – iz jednog pola – vršnog).

* * *

Četvrti prsten. Njegova konstelacija iz 6 polova petog prstena.

* * *

Vanjska sjecišta dijele opisnu kružnicu (njihov radijus), peti prsten – kružnicu „cvijeta života“ na 24 dijela.

* * *

Kružnice trećeg prstena iz 6 polova petog prstena „cvijeta života“.

* * *

Tvore jedan radijus unutar i jedan izvan „cvijeta života“.

* * *

Kod unutarnjeg primjenjujemo crtanje punim kružnicama ali tu možemo uočiti nepreciznost – veliki broj dioba – približnost – zato ga ne uzimamo ozbiljno već samo da bi pokazali smisao govora o „elektronskom šestaru“.

* * *

Vanjski je radijus prihvatljiv. Dijeli luk opisne kružnice „cvijeta života“ na 40 dijelova.

* * *

Drugi prsten sjecišta „cvijeta“ iz 6 polova petog. – Vanjsko sjecište.

* * *

Radijus tih vanjskih sjecišta dijeli opisnu kružnicu „cvijeta života“ na 36 dijelova. Ne zaboravimo: Diobu uvijek počinjemo iz vršnog pola tako dugo sve dok se u njega ne vratimo.

* * *

To je bilo nekoliko primjera pete analize „cvijeta života“. Pet prstena – pet radijusa iz 6 polova petog prstena i djelovanje novih radijusa na njemu (opisnoj kružnici „cvijeta“).

* * *

Ovako bi izgledala analiza petog prstena i ostalih iz njegovih 6 polova. To je samo djelomična analiza ali donosi nizove kutnih veličina, a one su opet korak bliže upoznavanju „cvijeta života“.

* * * *

Završna riječ o petoj analizi

Moram priznati da sam češće nego inače u zadnje vrijeme pomišljao da prekinem ovaj put ove zaobljene geometrije samo sa šestarom, a može biti da je uzrok ili jedan od uzroka što ova geometrije, zaobljena ne pripada nama ljudima jer smo navikli na dodatno pravocrtno crtanje s jedne strane a sa druge čini se da je toliko drevna ili prije nas. Htio ja to priznati ili ne, ne vjerujem da je ona ljudska. Tko zna? Možda bi mi tu pomogle priče, legende, mitovi ili netko koji „cvijet života“ još uvijek čuvaju kao svetinju. Primjerice, u Indiji ili u Kini (u Zabranjenom gradu). Kabalisti u Izraela malo su mi pre-ezoterični, Egipćani ne mare za njega iako je kao pečat stvaraoca ucrtan u Abidosu u ruševinama „nečeg“ što su svi potvrdili, a što je nastalo prije faraona (bez obzira što se govori da su ga ucrtali Pitagorejci – a da su znali njegovo značenje odavno ne bi egzistirale enigme). Ali „netko“ je znao i prenosio ga – svuda po svijetu. Tko? Nitko ne zna.

Sve te nepoznanice pomalo umaraju um, ali ipak me nešto tjera dalje a posebno kada nakon mukotrpnih analiza dođem do kompaktne slike – djelomične analize „cvijeta života“ mada shvatim da je to samo dio, jer je analiza vršena samo na opisnom prstenu, znači jednosmjerna. A što bi bilo da su i ostale tu? Prosudit ćete sami, jer ovo potvrđuje ono što sam nedavno govorio: „iza obzornog brijega je drugi brijeg“. A tu čovjek ne zna da li da tuguje ili da se raduje. Govorim ovo bez obzira na ljude, jer kad bi slušao ljude današnjice nikada ne bi ovako daleko stigao na ovom geometrijskom putu. Sigurno da je sve ovo za buduće generacije a za ovu samo za one drugačijeg duha.

* * * * * *

4 komentara to “Cvijet života (peta analiza)”

  1. Kriztovel napisao:

    I was plagued by a vision of 10 circles evenly divided inside one circle as well as a ten-pointed star. Before i read your article, i thought it to have a divine meaning, or divine symmetry. I now you have confirmed it that i was right about what it means. I really enjoyed your article.

  2. […] and taking it further you can get a 16-pointed star (right). I recommend that you read check out The “Flower of Life” (fifth analysis) for more […]

  3. Marcus Kennedy napisao:

    Are you familiar with the”circle of fifths”, in music theory? Think it has to do with octaves & such…n? And if so does this have the same exact meaning in principle?

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv