free hit counters

Cvijet života – Nova knjiga Četvrto koljeno

29. POGLAVLJE – d

CVIJET ŽIVOTA – Nova knjiga

Četvrto koljeno

Koliko god se činilo na prvi pogled da ovakve analize ničemu posebnom ne vode i da tu nema nekih skrivenih poruka kao i da je sve geometrijski relativno jasno, ipak je dosad prijeđeni put sudeći prema poznatim pisanim podacima, put ka nečem kudikamo jasnijem, premda i to može služiti kao „ezoteričnost“ a kodna riječ je evolucija. Čega? Postanka zemlje, neba, života, krug po krug jer tu je skrivena tonska frekvencija „svega živog“, odnosno svih planeta ove vrste. Ne govorim napamet, nego znam, ali kao i sve što je izrečeno mora i može se provjeriti. Ne znam samo da li ću to ikada i moći? Da ne ponavljam jer sam sva slobodna sredstva iscrpio, a moja tiha nada da će se u svijetu to shvatiti pokazala se uzaludnom. Ne zamjeram mladima.Oni nemaju sredstva. No nije to ni bitno, jer dobro je znano da je tisuću novih, realnih, dobrobitnih stvari otišlo „u grob“ vremena. Znamo i o razlozima. No kad-tad …

Ima, kao dijete se toga sjećam, jedna stihovna narodna koja glasi „zaklela se zemlja raju, da se tajne sve saznaju!“ Netko će reći „glupost!“ No, nije ni bitno. Ispriku za svoj odlazak imam. Tisuće stranica je tu duhovnosti, ali sredstava za realna djela nemam, a kako je geometrija ove vrste samo „plan“ za realizaciju, sredstva su potrebna a sredstva posjeduju oni koji su zadovoljni ovim sada. Kažu, da je sonda poslana na jedan od Jupiterovih mjeseci. Između ostalog u sondi je i slika Jupitera! Valjda da se prepozna? Što je to onda u odnosu na navedenu narodnu?

* * *29401

Stigli smo do pete kružnice sistema „cvijeta života“. Isti je kao i prvi. Pravci na njemu „govore“ o podjeli na dijelove, 18 + 6 (samo središnji segmenti). Već od ranije znamo da radijusna podjela pete opsežne kružnice dijeli prvu na realnih 18 (zaobljena – latična podjela).

* * *29402

No, prvi pravocrtni radijus koji je ustvari radijus osnovne kružnice dijeli peti kružni luk na 56 dijelova (14 x 4).

* * *29403

Sljedeći radijus ga dijeli na 12 dijelova. Njegov unutarnji produkt je nažalost neprepoznatljiv zbog velikog broja podjela.

* * *29404

Sljedeća pravocrtna (nasuprotna podjela pravcima kroz središte) je 44 (4 x 11) skraćeno.

* * *29405

Sljedeća, prva poslije prve šestine, je broj podjela koji ne možemo riješiti samo sa šestarom jer ipak je šestar nesavršeno sredstvo – alat.

* * *29406

A sljedeća podjela jasno govori o podjeli sistema na četiri dijela, a produkt njihovih sjecišta potvrđuje podjelu osnovne kružnice na 18 dijelova.

* * * *

NEBO I ZEMLJA

Sve nam to ne govori puno. Prošli smo to već mnogo puta. Međutim čini se da ipak nešto nedostaje. Nedorečeno je. Ako promotrimo, 36 polova je oko središta. Trideset-šest. Broj čovjeka ako ga zbrojim 1+2+3+4 itd – 666. Da li je samo to? U svojim granicama, da bi se koncipirao, „cvijet života“ sa svojih 5 opisnih kružnica dovoljno je. Ali „cvijet života“ je latično gledajući nepotpun. Opisno kružnički, također. Što je to onda u odnosu na predaje što nedostaje? Latice nedostaju. Kakve veze sada postoje između „latica“ odnosno osnovne kružne podjele 6,6,6,12,6 sjecišta ili polova ekspanzije radijusnog sistema osnovne kružnice. Nedostaje nam prostorni produkt sistema – zemlja čovjeka – a to znači da moramo dalje. Kako? Istim radijusnim sistemom osnovne kružnice „graditi“ dalje bi dobili „cvijet života“ koji odgovara „nacrtnoj“ predaji. Tonski gledano dobili smo pet tonova. Znači tonska ljestvica je nedovršena. Ne preostaje drugo nego ići dalje, isto kao što smo geometrijski i počeli. Samo tako možemo usavršiti „cvijet života“ pa samim tim steći nove spoznaje, ali i puno više – realni tonski eksperiment: frekvenciju ljestvice od 7 tonova, „septimu života“ iz kodnog sistema potpunog „cvijeta života“.

* * *29407

Nastavimo sa kružnicama istog radijusa sve dok ne dobijemo „presliku“ cvijeta života prema uzorcima po svijetu.

* * *29408

Primjećujemo da je nastao iz dvije vrste sjecišta. Prva (njih 6)

* * *29409

… te druga (njih 12). Kakvo radijusno djelovanje imaju jedno naspram drugog?

* * *

29410

Manje (6) radijusno na većem. Dijeli ga na 25 dijelova.

* * *

29411

Obrnuto veće manje dijeli na 40 dijelova. Njihov umnožak je 1000.

* * *

29412

Sada imamo 7 kružnica a svaka svoga radijusa i rasporeda sjecišta (središta ili polova) 6,6,6,12,6,6,12 = 54.A njih ćemo istražiti, odnosno njihovo kutno djelovanje, na drugačiji način.

* * * *

SEPTIMA

O svemu ovom što ćemo sada ukratko ispisati može se napisati tisuću stranica knjige ali tko zna kuda bi to odvelo misli ovog našeg ljudskog bića a ionako će znam, jer otvara se „nešto“ što ne znam ili neću znati kuda i čemu ono vodi. Početna misao je bila upravo broj čovjeka ako promotrimo „cvijet života“ u njegovom konačnom obliku od 36 sjecišta (ne računajući njegovo središte). Dakle broj 666 ako se zbraja, ali broj latica je 90, a broj 90 podijeljen sa 36 = 2,5. Međutim punina „cvijeta života“ nastaje iz 54 sjecišta, a 54 podijeljeno sa 36 = 1,5 a 90 podijeljeno sa 54 = 1,666” ili pet trećina, dobro poznati odnos 5 i 3 ili 2,5 naspram 1,5 (biblijski odnos stranica kovčega božjeg). Što onda govori 7 radijusa postanka „cvijeta života“? No prije nego što nastavimo dalje sa novim podacima, a možda i zadnjim poglavljima o „cvijetu života“ dobro bi bilo napraviti eksperiment fizikalne vrijednosti (jer smo i govorili da je ova „sveta geometrija“ samo sa šestarom i ravnalom bez mjera samo dio prirodne nauke ili nauke prirode). Možda nismo zaboravili fiziku, poglavlje akustike dio takozvane rupičaste sirene. Početna kružnica jedne desetine „anđeoskog lakta“ ili 5,25 cm. iscrtati na kružnoj metalnoj ploči po uzorku 36 + 18 sjecišta, izbušiti ih i zavrtjeti. Na taj način producirati ton i pratiti njegovo djelovanje. Možda bi bilo dobro otvarati rupice krug po krug (prvi + drugi pa sve do sedmog), mjeriti decibel vrijednosti i boju uz naravno oprez. Jer fizikalni eksperimenti su realizacija nepoznatog. Brzina. Najvjerojatnije brzina kretanja jedne zemljine točke (prijeđenih metara u sekundi ekvatorijalnog opsega). Što će proistječi iz takve „sirene“, iz takvog koncepta, neće se znati ukoliko se ne isproba. Potreban je oprez (zaštita za uši) jer poslovica drevnih vremena ne govori zabadava da je „znanje zamka nogama neznanja“. Inače, sve bi ovo trebalo biti tek prvi dio eksperimenta.

Autor: 14.08.2013.

2 komentara to “Cvijet života – Nova knjiga Četvrto koljeno”

 1. Ricardo napisao:

  Einstein: Geometry and Experience

  http://www-history.mcs.st-andrews.ac.uk/Extras/Einstein_geometry.html

  for those interested…

 2. Ricardo napisao:

  Did you know that, the circle of 12 inside the main circle breaks the quadrature of its circle into a 3×3 square???
  🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv