free hit counters

Cvijet života (božanski kod)

20 POGLAVLJE

„CVIJET ŽIVOTA“
(Božanski kod)

Daleko od toga da sam shvatio ovim rezimeom (geometrijskim) sa nekoliko radijusa potpunu sliku (smisao i svrhu) jednog od najdrevnijih artefakata na zemlji, ali mi je ipak dan mali dio na temelju kojeg, ako ništa drugo, prepoznati mogu nekoliko elemenata. Čitav niz napisanih stvari u Mojsijevu Petoknjižju može se prepoznati (odnos stranica kovčega svjedočanstva, mjerne veličine, odnos između „anđeoskih“ i ljudskih mjera). Čitav niz u egipatskim hijeroglifskim zapisima (hvalospjevi nekom – „pomirio si 3 i 5“) i svim dijelovima svijeta – čuvana svetinja. Zašto? Pa zato jer nam je dano. Tko nam je dao? Zaključite sami. Mi jednostavno ništa nećemo priznati sami sebi, jer tko će od nas priznati da smo stvorena bića? Tko će od nas shvatiti? Interesantno je već samo to kako smo mi ljudi mogli stvoriti takve građevine, i to po perfektnim geometrijskim principima prije 3000 i više godina a danas sa svom nama dostupnom tehnikom to ne možemo. Onda smo to mogli iako u ono vrijeme nismo poznavali niti željezo. A pečat graditelja stoji u drevnijem kompleksu nego piramide. Jedino postoji solucija da smo mi iz daleke budućnosti mogli otići u prošlost i sve to napravili, mi ljudi! Čemu? No čini mi se da sam ovim „raščlanjivanjem“ Cvijeta života učinio još veću enigmu nego što je bila prije. Tko će to (barem geometrijski) moći iščitati? Onako je bilo jednostavnije. A ovo? Slika za naš zid? Da, za svakog onog koji ne zastane i počinje drevno geometrijski razmišljati i na isti način „iščitavati“. Knjiga ispisana iznutra i izvana. Ja sam je tek otvorio. „Iščitavati“ je neću. Par putokaza sam dao naslutiti. Prestar sam za to. Ali znam da će se za to netko naći. Zapisano je.

Autor: Tomo Periša
HR Rijeka, 5.3.2012.

* * *

„Cvijet života“ opisan svojom opisnom kružnicom i sa svojih 6 polova (konstrkcija – 1. knjiga Svete geometrije – poglavlje naziva „Cvijet života“).

* * *

Pet radijusa njegovih sjecišta (5 prstena)

* * *

1. analiza (svi radijusi iz 6 polova prvog prstena – prve kružnice (uvijek punim kružnicama)

* * *

Prva analiza ostaje + druga. Svi radijusi iz drugog prstena – njegovih 6 polova (punim kružnicama)

* * *

Prva i druga analiza ostaju + treća analiza (svi radijusi iz 6 polova trećeg prstena – punim kružnicama)

* * *

Prva, druga i treća analiza + četvrta (svi radijusi iz četvrtog prstena, njegovih 12 polova – punim kružnicama)

* * *

Prva, druga, treća i četvrta + peta analiza (svi radijusi iz 6 polova petog prstena – punim kružnicama)

* * *

Ista slika. Pet prstena „Cvijeta života“. „Cvijet života“ = 3. Drugi ucrtani radijus = 5 (4 nije ucrtan). Odnos 5 i 3 (kovčeg svjedočanstva, egipatski zapisi itd) zadnji prsten = dvostrukost = 6. = mjerna trska = 6 lakata itd. Nizovi sjecišta. Odnos 5 i 6 = dupla kocka. 9, 12, 18 – trisekcijski kodovi. Kvadrature i kvadrati, opsezi (pravocrtno + zaobljeno crtanje). Sve ovo su samo putokazi za onog kome će biti dano u potpunosti analizirati „Cvijet života“.

* * * * * *

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv