free hit counters

Četiri

POGLAVLJE 36.

ČETIRI

Može zvučati čudno kada se «sjetimo» odjednom broja četiri. Odmah nam na um padne na pamet kvadrat. Istina je da je broj 4 stvarno prvi kvadrat cijelih brojeva, nekako sasvim jednostavan, razumljiv, samozatajan tako da mu se ne pridaje naročita pažnja, a opet toliko sveprisutan od pamtivijeka, a geometrijski gledano pravocrtan čini se. Rijetko je tko posvetio broju četiri pripadnu mu pažnju, njegovu «postanku», njegovim produktima, njegovoj svrhovitosti iako ako gledamo povijesno-religijski put ili realno-koncepti u svim segmentima ljudskim, a čini se i nama nepoznatim djelatnostima, začetak je onog što bi mogli nazvati prva dimenzionalna stvarnost našeg vidnog polja života, djela ili kratko rečeno, sveprisutne dvostrukosti barem ovog našeg planeta i njegove stvarnosti. Da ne nabrajam nego pokušajte sami- četiri ovog ili onog u bilo kojem segmentu ove naše ljudske pisane povijesti. Zato smatram da je neophodno analizirati broj četiri od samog njegovog početka (ovog geometrijskog načina uz primisli uz sve to sistemom dvojnosti ili dvostrukosti ovoga našeg postojećeg. Činiti će se u početku ove analize da tu ničeg novog nema, ali ovo je poglavlje tek početak analize neophodne za nastavak ovih poglavlja, a konačno ovoj našoj zapadnjačkoj kulturi blizak je jer su drevni grčki matematičari bazirali svoje shvaćanje i matematki i geometrije na četvrtinskom sustavu. A u toj dvojnosti možda će nekoga i iznenaditi jedna teorija (doduše, malo i za me preodvažna), ali ispisati ću je jer već odavno me «kopka», a ja nemam što kalkulirati i izgubiti na fenomenu, a to mi pruža mogućnost slobodnog iznošenja misli, misli o četvrtom evolucijskom danu postanka ovog našeg planeta. No, krenimo geometrijski sa geometrijskim predloškom ili osnovnom, korak po korak, samo sa šestarom i ravnalom bez mjera.

* * *

Počnimo sa nama bliskom osnovom, zaobljenim i pravocrtnim. Kružnica nekog radiusa podijeljena, počev iz jedne točke svoga luka, kružnicama istog radiusa na prirodno svojih 6 dijelova, a tako i diobene kružnice. Omogućili smo ravnalu bez mjera diobu sistema na 4 jednaka dijela.

* * *

Ta dioba omogućuje nam (skraćeno) diobu osnovne kružnice na 4 jednaka dijela. Ta dioba šestarom opet tvori unutar kružnice zaobljeni četverokutni poligon.

* * *

Opišemo ga njegovom opisnom kružnicom.

* * *

Njen radius dijeli osnovnu kružnicu na 12 jednakih dijelova (3 x 4).

* * *

Ako izcrtamo tu diobu tim radiusom punim kružnicama, dobili smo njihova vanjska sijecišta.

* * *

Taj radius dijeli osnovnu kružnicu na 4 dijela samo iz vršnog i nasuprotnog pola.

* * *

Ako sada produžimo tim radiusom do oboda (luka) diobenih kružnica, dobili smo četverolisni uzorak.

* * *

Njegove dijagonale dijele luk osnovne kružnice na 8 dijelova.

* * *

Taj «četverolisni uzorak» ima svoj radius, a sistem opet svoj (opišemo ih kružnicama i usporedimo).

* * *

Radius četverolisnog uzorka dijeli luk čitavog sistema na 25 dijelova samo iz vršnog pola (dakle, četvrtinski sistem može tvoriti petinski sistem).

* * *

No, prisjetimo se smo zaobljenog (samo sa šestarom ili kako smo ga nazvali «anđeoskog» puta). Dakle, podloga. Kružnica podijeljena kružnicama istog radiusa, a i one same.

* * *

Radius sijecišta diobenih kružnica iz vršnih polova osnovne kružnice. Tvore se njihova sjecišta, nasuprotna, vodoravno.

* * *

Opišemo ih kružnicom. Ta kružnica ima opet svoj radius (skraćujemo tako da koristimo nasuprotne polove osnovne kružnice- sistem oka po drevno egipatskom konceptu).

* * *

Opet taj radius tvori novo «oko» iz vršnih suprotnih polova osnovne, a dioba pada na luk osnovne.

* * *

A iz tih točki (sjecišta) na luku istim radiusom podijelili smo osnovnu kružnicu na 4 dijela dobivši četverokutni zaobljeni kvadrat unutar kružnice.

* * *

Opišemo ga i podijelimo istim radiusom iz njegova 4 pola. Dobili smo unutar kružnice «četverolist».

* * *

Tu potvrđujemo ono što smo prije učinili zaobljeno i pravocrtno samo zaobljeno (samo sa šestarom).

* * *

Ali i «četverolist» unutar kružnice ima svoj radius koji dijeli luk osnovne kružnice na 12 jednakih dijelova, odnosno, skalu rednog broja 7.

* * *

Skrenimo malo na pravocrtni put. Diametri kružnice vodoravno i okomito. Dijagonale do oboda sistema tvorbe. Zaobljena opisna kružnica unutarnjeg četverokuta.

* * *

Dužine koje spajaju kuteve na obodu diobenih i vrh opisnog unutarnjeg četverokuta (kut 52, 5º- anđeoski mjerni lakat preveden u metričnu mjeru, piramidalni kod piramida bez vrha).

TEORIJA

I tu počinje teorija četvrtog evolucijskog ciklusa. Ako pođemo od pretpostavke, što ćemo teško akceptirati da smo stvorena bića i da o tvorcu (tvorcima ne znamo ništa), a da je planet pust i da ga treba oplemeniti (oživjeti), tada je moguće da postoje univerzalni kodovi, oblici koji su u skladu sa prirodom da bi se to moglo i ostvariti. Naravno da to podrazumijeva visoku inteligenciju (a spominju se vjekovima oni koji su posjećivali zemlju ili anđeli, tko su, što su, kakvi su, ne znamo). Čini se da su takvi oblici kao što su piramidalni oblici bili neophodni jer govori njihova rasprostranjenost na čitavoj zemlji i u podmorju koji su mogli služiti kao utjecajni elementi na klimatski povoljne prilike za život. Sada postoji još neko drugo pitanje. Kakve povoljne uvjete i za kakav život, kakvih životnih jedinki? Na to nećemo naći skoro odgovor jer o tome ne postoje zapisi, bar ne na nama poznatom pismu. Logično izgleda da kada takvi objekti ispune svoju svrhu, nepotrebni su. Moguća je i ona druga strana medalje, protuprirodna zato s pravom pojedine zemlje proučavaju u tajnosti razna opažanja nepoznate prirode jer konačno suviše je vrijedan ovaj naš planet, dragocjen, a da bi uzeli susret sa nepoznatim olako iako ni sami baš nismo kerektni i u skladu sa njegovom biologijom. Ovo malo teoretsko razmišljanje ipak govori da je Solomon u svojoj knjizi propovjednika imao pravo. Za sve ima svoje vrijeme, tako i za vrijeme istine i odgovora na sva pitanja, ali to zašto upravo baš tako ostaje jer po svemu ispričanom i dokumentiranom, moglo je odavno biti drugačije. Zašto onda nije? Ne može biti da je ljudski faktor kriv za sve. Jedni će reći drugo «pametno» objašnjenje. Iskreno rečeno, izraziti ću se pučki jasno: Već mi je «puna kapa» priča, i ljudskih i anđeoskih jer prava istina o svemu je i dalje daleko, nažalost.

Nastaviti ćemo dalje sa analizom broja četiri.

RIJEKA: 02.10.2012.
AUTOR: TOMO PERIŠA

WEB: SLIM
PRIJEVOD: VESNA BILIĆ (vesnasu@live.hr)
PRIJEPIS: SUZANA KNEŽEVIĆ (suzanaknezevic58@gmail.com)

2 komentara to “Četiri”

 1. Ricardo napisao:

  I understood this from the Flower of Life:

  The Truth is Equivalence. Testimony.Math.Pi.

  Thnx again.

 2. Ricardo napisao:

  Mr.Tomo,

  Hi, ive been studying alot and there are no planets Mr.Tomo.
  The Bible says so.
  Only once that word is mencioned. And it belongs to egypts idolatry.
  Earth is Flat. Above us theres Water, like Genesis mentions in the first phrase.
  NASA blasphemes.
  Gravity is the absence of GOD. Once Jesus comes, 144.000 will be lifted.
  Flat Earth explains many Spirit Error as GOD mentions in one of Johns books, and Spirit Truth.
  take care

  I read your things again…..youre wrong about planets. Read GOD’s words correctly.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv