free hit counters

Američka peterostrana piramida (nastavak)

22. POGLAVLJE

AMERIČKA PETEROSTRANA PIRAMIDA (nastavak)

Kako ovo istraživanje (nešto mi govori) vodi ka novim saznanjima na ovoj našoj majci zemlji prepunoj tajni, a moglo bi kao svako otkriće koristiti pokoljenjima, odlučio sam da u tom nastojanju podržim čovjeka, američkog istraživača na tlu Amerike imajući na umu jednu pomisao kao pitanje: Zar da još jedan vaninstitucionalni samotnjak, onog drugačijeg duha, ostane izgubljen u masi onih koji su nažalost ostali bez vrijednih rezultata za civilizaciju samo zato jer to nekom od onih koji odlučuju nije u danom momentu odgovaralo ili je netko od „učenih“ rekao – Što ima taj raditi među nama, kad on nije naša klasa? Najbolje to mogu prosuditi na mom primjeru na običnoj trisekciji kuta (objavljeno na ovim stranicama tko zna koliko puta) gdje u ovoj mojoj domovini samo pri spomenu trisekcije bježe od mene, kako bi naš narod rekao „ kao đavo od križa“ a kamoli da bi se usudio napraviti recenziju za moju knjigu, jer bi istog trena izgubio akademsku titulu.

No, pustimo to na stranu i pogledajmo što je na „stolu“. Četiri crteža. Pravocrtna. Vidi se da je izuzetno teško riješiti se uvriježenog „nasljeđa“ odnosno samo pravocrtnog crtanja, jer i dandanas djeca u školi crtaju običnu osnovu – trokut – pravocrtno (što će biti jedno od sljedećih poglavlja… nadam se). No, logično je da je teško vidjeti „nevidljivo“. A nevidljiva je „podloga“ drevne konstelacije zaobljenog crtanja, iako im je teško to shvatiti jer su u biti te konstelacije trodimenzionalne (čak se i na papiru teško shvaćaju) a svakako je još teže na terenu jer tamo podloga nije prikazana a to može dovesti do pogrešaka, krivih utisaka, krivih zaključaka. Zato sam možda još uvijek pod dojmom prvog dijela američke peterostrane piramide ili možda pod dojmom snimke slične onoj sa Marsa, jer prvi predložak sličio je svenu tome.

Sada, iako polovični, pojavili su se novi podaci sa terena. Prve slike su primljeni podaci (slike broj 1, 2, 3 i 4). Drevna će nam geometrija pomoći (samo sa šestarom i ravnalom bez mjera) da pokušamo shvatiti „tvorca“ što je to htio „skriti“ za neka druga pokoljenja. Prateći primljene predloške (slike broj 1, 2, 3 i 4) ne bi li „progovorile“ kako su i zašto nastale i na koji način možda doći do „skrivenog“.

Sve ovo će možda pomoći čovjeku-istraživaču da doda koji kamenčić mozaiku u njegovoj slici na terenu i tako da jednom dođe do cilja da nije uzalud potratio 17 godina svoga pionirskog istraživanja. Dakle treba krenuti od prve slike – čudne „Davidove zvijezde“ naoko nelogičnog šesterokutnog zvjezdastog poligona i njegovog „okvira“.

* * *

Slika broj 1: Čudan šesterokutni zvjezdasti poligon – uokviren.

* * *

Slika broj 2 : Čudna konstelacija istostraničnih trokuta sa svojim visinama.

* * *

Slika broj 3 : Nakon upute (drevne egipatske geometrije – kako gore tako i dole) pokušaj pravocrtnog rješavanja.

* * *

Slika broj 4 : Drugi pokušaj i moj prvi dojam (crtkane linije) ali… znam da u drevnoj geometriji ne ide tako. …

* * *

Po slici broj 1 : Modificirani šesterokutni zvjezdasti pravocrtni poligon. Dva istostranična trokuta. Pomaka središnjice.

* * *

Počinjemo pravcima da bi locirali središte slike i produžecima stranica pravcima.

* * *

Koristeći drevne geometrijske spoznaje, iz središta opišemo vrhove trokuta (bližim središtu) punim kružnicama. Dioba kružnicama odgovara promjeru okvira vodoravno a osnovna kružnica (cvjetni uzorak) tvori ispravni zvjezdasti poligon na bočnim stranicama trokuta – dodamo osnovice.

* * *

Njegov unutarnji šesterokut dijelimo još dva puta a unutar njega se tvori treći. To je granica identična trokutima slike broj 3. Dakle, možemo naslutiti da se radi o drevno-geometrijskom sistemu – samo u fragmentima, ali prepoznatljiv onima koji „govore“ drevno.geometrijskim „jezikom“.

* * *

Zato „prizivamo“ kao podlogu univerzalni artefakt „cvijet života“ , odnosno osnovni geometrijski kodni sistem, takozvani „anđeoski“ sistem, zaobljene geometrije u njegovom vodoravnom obliku (sustav možemo također pratiti zaokrenuvši sliku za 90°).

* * *

Okviru dodamo vodoravno njegove pravokutne stranice, svim pravocrtnim dijelovima njihove produžene pravce da bi se utvrdila nova sjecišta. Već vanjske kružnice „cvijeta života“ bočno sijeku dužine okvira tako da tvore dio slike sa terena. Sada možemo potražiti i druge nedostajuće elemente. Izostavit ćemo „stvarnost“ okvira (kocka) odnosa brojeva 4 i 5 (za sada), a pomoću sjecišta tražimo druge elemente fragmentarno poslane sa terena.

* * *

Koristeći kružnice i pravce dobili smo nizove punih elemenata sa slika 1, 2, 3 i 4. Dakle, sada sigurno znamo da je netko tko je „govorio“ drevno-geometrijskim jezikom ostavio na terenu „jednodijelne“ markacije, znajući da će ih netko znati upotpuniti (to su megaliti doneseni na područje). Ali čemu toliki trud ako nemaju važnosti?

* * *

Ako raščistimo malo sliku, došli smo do nečeg što je na terenu ispod zemlje… nečeg što ima striktno drevno-geometrijske odnose brojeva 3 i 5 (crtkani prikaz odnosa stranica – sveti odnos kod drevnih naroda) a unutar tog odnosa je „srce“ svega – dakle, odgovor. A sve je opet pod „ključem“ dvostrukog zvjezdastog poligona poznatog pučki kao „Davidova zvijezda“. Sada ostaje pitanje: kako otključati , odnosno naći na površini – ulaz u podzemlje, jer on mora geometrijski postojati! Možda nam na terenu može pomoći gospodin X. Ako sliku okrenemo za 90° možda će biti lakše… a možda tek (sljedeći put) odnosi radijusa kružnica na osnovnoj, prvoj kružnici.

* * * *

POGOVOR DRUGOG DIJELA

Naporno je istraživati geometrijskim jezikom podatke koji su fragmenti na terenu ali s druge strane, što je to prema godinama istraživačkog rada čovjeka, običnog građanina jednog kontinenta koji svoje vrijeme i novac troši za nešto što mu njegov pionirski duh govori da je izuzetno bitno za civilizaciju, a što je to prema vjekovima koji su možda prošli i trudu onih koji su to ostavili za budućnost znajući da nije za njihovo doba a opet znajući da će „proraditi“ jednom genetski kod nekog u kojem je „zapisano“ sve to. Pitam se, zašto je dio svega toga baš mene „pronašlo“, i kakvu ja to imam „poveznicu“ sa tlom Amerike, jednu nit koja mi se čini nevažna. Naime, moj je pradjed sa očeve strane bio graditelj pruge u Americi. Dandanas njegovi potomci nose u Americi moje prezime. Negdje u Ohiju (možda) , jer se veza u prošlom vijeku prekinula. Ali to je za sve ovo suviše bliska veza, ili je to moja predanost drevnosti i porukama iz drevnosti a bazirana opet na barem dubokom poštovanju prema onom nekom ili nečem koji nam je, a opet putem nekog drugog naroda, dao smjernice ove naše zapadne i šire kulture još na sinajskom brdu prije više od tri tisućljeća. Ne znam. Znam samo da je vrijedno, iako je teško, jer jedan potpuni artefakt govori neprestano. Put od vrata do vrata je bez puno napora. Drugo su fragmenti a to će potvrditi bilo koji istraživač na bilo kojem polju znanosti. I više puta su „slijepe ulice“ pa se teško vraćati ispočetka. Ipak mislim da je vrijedno objavljivati i ove stranice kako bi oni koji ih prate shvatili da ima još puno toga za otkriti na svim poljima prirodnih znanosti. Shvatili bi možda da treba napraviti „reviziju“ sveg znanja od davnina do danas. Inače bi već odavno svaki od nas imao svoju elektrocentralu, samo da se pomno prouči Arhimed već bi odavno nestalo gladi, da se pomnije prouči Mojsijev zakonik i da se shvati i prizna svojoj slici u ogledalu da smo smrtnici najmlađe vrste (evolucijski) u poznatom nam univerzumu itd itd. A što je još to što me veže za kontinent koji još nikada nisam vidio? Nešto mi govori, bez obzira na momentalno stanje, da će se upravo na tlu Amerike dogoditi najveća otkrića u korist civilizacije, što ne sudim samo po tehnološkim mogućnostima nego i po nečem drugom: tradiciji navika. A navike je najteže iskorijeniti pa je zato Amerika kao tradicijski najmlađa u najboljem položaju, najplodnije tlo za „evropsko zrnje“ oslobođeno tako vjekovno duge tradicijske navike – sam primjer Tesle a i mnogih drugih. No o tome, neki drugi put jer uvjeren sam da će američka peterostrana piramida“ i njen začetnik, američki čovjek, drugačijeg duha doći do cilja – otkrića.

Autor: Tomo Periša
Prevoditelj na engleski: S.F. Drenovac
Web Master: Slim

HR – RIJEKA, 10.04.2012.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv