free hit counters

Američka peterostrana piramida 3 Nastavak – Pečat

34. POGLAVLJE

AMERIČKA PETEROSTRANA PIRAMIDA 3

NASTAVAK-PEČAT

Jednom kada čovjek uđe u neko područje, najteže je iz njega izaći ako ne nađe odgovor i rješenje. To znači ili odustati ili tražiti rješenje dok god nije egzaktno, u skladu sa prirodnim pokazateljima. Međutim, što činiti ako nisi na licu mjesta, a rješenje je materijalno, ako nisi u mogućnosti da stvarno pronađeš materijalnu vrijednost znajući da je nešto, ali što znaju samo oni koji su to tko zna kada tu sakrlili ostavljajući djelomične znakove, geometrijske fragmentne znajući da će jednom netko naići, «pročitati» i nadopuniti fragmente i stvoriti cjeloviti geometrijski zapis i tako moći pronaći ono sakriveno (da je bezvrijedno, sigurno se ne ni bilo toliko truditi, donositi teške kamene megalite tko zna odakle samo da bi služili kao markacije geometrijskih pravilnih likova koji onda tvore sistem na tako reći nedostupnom ili teško dostupnom području na tlu SAD-a). Tko god to učinio nije računao sa jednim elementom – gubitkom interesa za znanjem koje se je prenosilo iz koljena na koljeno po svemu sudeći onih koji su bili na neki način «odabrani» od ili iz puka sa zadatkom da upravo tim znanjem služe na dobrobit puka. Tko god da je tako mislio, dobronamjerno je mislio, vjerojatno uz napomenu «ako, ali» znajući dobro za opće poznati «ljudski faktor» rezignirajuće zvuči (ne samo meni) jer je poznato da je «tvrđava bez vrata» institucija država i njene službe a «opkop» ako nije ispunjen «vodom» samozadovoljnih koji se kite i paradiraju u nasljeđenim nošnjama onih koji su se trudili u znoju i krvi tvoreći tako sub- institucije i proglašavajući ih svetim. A zar nije tako oduvijek bilo od kad postoji ovaj opismenjeni svijet bilo gdje na ovoj nam matici zemlji (čast povijesnim iznimkama, a jedan je od njih prije skoro 3000 godina, kralj David- koliko god bio omrznut od takozvanih «sudaca povijesti» (čitaj: samozvanih) i čak proglašen despotom. Ili zar ne vrijedi niz primjera iz Kristova vremena? Koliko toga je zbog takvog ponašanja ili «ljudskog faktora» ostalo neotkriveno- realno jer, zar nam nije bilo dosta bezbrojnih «priča». Još kad se tome nadoda nama nepoznati «anđeoski faktor» (mislim na onaj dio za koje sam u poglavlju «metamorf» napisao da ne vole nas ljude od kad postojimo) onda imamo tek «tvrđavu» i podzemnu, zemnu i nadzemnu. Na zamjerite mi ako ovu utemeljenu na iskustvu (drugih i sebe) jadikovku nastavim na kraju ovog poglavlja, ali moram nešto i geometrijski donijeti na ovaj svijet jer inače ću postati «nastavak tužaljki cijenjenog mi proroka Jeremije, ne smetuvši s uma da sam upravo preko njega stigao na ovaj «geometrijski put» upitavši «pokaži mi…» i pokazuje mi se.

* * *

Dakle, ponovimo opet. Pravac. Proizvoljna dužina na pravcu uzeta u raspon šestara iz njenih krajeva kružnice (radiusa dužine).

* * *

Sijeku se. Sjecišta povežemo pravcem (imamo središte dviju kružnica). Kružnice podijelimo njihovim radiusom. Tako one tvore dva istostranična trokuta stranice veličine uzete dužine, osnovice, zajedničke i gornjeg i donjeg trokuta. Nećemo im za sada ucrtavat stranice jer drugo analiziramo.

* * *

Nego iz centralnog središta ucrtamo kružnicu istog radiusa kao prve- tvorbene- dvije. Nju ćemo koristiti kao osnovnu kružnicu, kao «ogledalo» svih drugih radiusa (sjetimo se da je osnovna kružnica ogledalo svih drugih radiusa izvan i unutar nje- početna poglavlja svete geometrije- prva knjiga).

* * *

Kako analiziramo samo unutarnja sjecišta, njihove kružnice, odnosno njihove radiuse tako vidimo da se dvije tvorbene kružnice sijeku (vrhovi trokuta gornjeg i donjeg). Iz centralnog središta opišemo ih kružnicom. Radius je vidno manji nego osnovne kružnice.

* * *

Taj radius dijeli luk osnovne kružnice (počev iz vršne točke osnovne) na 7 jednakih dijelova tvoreći izcrtavanjem polukružnicom nova sjecišta, ali nećemo ih analizirati.

* * *

Nego pokušajmo obrnuto (kao eksperiment) što daje radius osnovne kružnice na radiusno manjoj. Dijeli je na 46 dijelova (2 x 23). Kod jednog i drugog primjera vidimo da neka od 4 sjecišta osnovne i pravca nisu dodirnuta. Istim bi rasponima mogli i povećati diobe, ali ovo je samo kratka analiza sa «središnjim ciljem».

* * *

Kojim? Onim koji će potvrditi moju «žalopojku», a tko su, prepoznati će se. Dakle, dobili smo 2 trokuta (gornji i donji). Pronađimo im pravcima središta, svakoga za se. Simetrije njihovih zaobljenih stranica su tu. Krajevi dužine, osnovice, prve diobe dviju kružnica na njihovih 6 dijelova (alat- ravnalo bez mjera).

* * *

Opišemo im njihove dijelove opisne kružnice (svakom trokutu svoju iz svoga središta). Naravno da smo mogli iskoristiti « Solomonov ljiljan», ali na nalazištu je kombinacija i zaobljenog i pravocrtnog.

* * *

Radiusom tih opisnih kružnica 2 trokuta, upišemo kružnicu iz centralnog središta. Ona je nešto veća nego osnovica trokuta.

* * *

Taj radius dijelo osnovnu kružnicu (uvijek počinjemo diobu iz vršnog pola i završavamo u njoj ma koliko to bilo). Dijeli dakle osnovnu na 65 dijelova ili 5 x 13. suprotni pol bi mogao povećati dvostruko diobu, no idemo dalje prema središtu.

* * *

Kao mali eksperiment, opišemo kružnicu radiusa jedne polovine osnovice trokuta.

* * *

(samo za eksperiment). On dijeli opisnu kružnicu, sjedinjenu, trokuta nja 7 dijelova. Iz suprotnog pola 14, iz horizontalnih polova 28 dijelova (dakle, ponovo niz broja 7).

* * *

A isti radius (radius jedne polovine osnovice trokuta) dijeli osnovnu kružnicu na 25 dijelova ( iz suprotnog pola 50 dijelova, iz bočnih polova 100 dijelova), dakle niz broja 5.

* * *

Sada isti radius pola osnovice opišemo iz dva središta trokuta kružnicama. One se na osnovici sijeku.

* * *

Ta sjecišta opišemo kružnicom.

* * *

Taj radius dijeli osnovnu kružnicu na 15 dijelova (3 x 5) samo iz vršnog pola, iz suprotnog 30, iz bočnih 60, niz broja 5.

* * *

Sada i kružnicu toga radiusa izcrtamo iz središta trokuta i te se kružnice sijeku. Dakle, imamo kružnicu novog radiusa, a ona istovremeno opisuje i 2 središta istostraničnih trokuta, a to znači, kada bi i nju izcrtali iz središta trokuta ne bi više bilo novih sjecišta na osnovici.

* * *

Radius te kružnice dijeli osnovnu kružnicu na 21 dio ili 3 x 7. ostaju nam i moguće opcije iz suprotnog pola 42 dijela i iz bočnih 84 dijela. Postoji još niz mogućih kombinacija, ali to već znate iz dosadašnjeg štiva «svete geometrije».

* * *

Kao podlogu smo ostavili sve kružnice koje smo analizirali. Čini mi se da smo ih analizirali 5 na osnovnoj kružnici uz par eksperimentalnih dodataka. Ucrtajmo stranice trokuta pravcima ( ravnalom bez mjera, naravno).

* * *

Povežimo također sjecišta simetrala na stranicama trokuta, nasuprotno- okomito usporedno sa centralnim vertikalnim pravcem.

* * *

Dobili smo pravilni šesterokutni poligon u središtu sistema sjedinjenja.

* * *

A on u sebi sadrži svoj šesterokutni zvjezdasti poligon, pravocrtni ili trećinska kružnica osnovna opisna kružnice 2 trokuta ili «pečatni prsten» Davidov i njegova nasljednika.

* * * *

POGOVOR POGLAVLJA

Zašto sam spomenuo «pečatni prsten»? Sigurno će ga kao što sam već i napomenuo mnogi, a posebno na tlu SAD-a prepoznati. Ne samo oni nego čitavav svijet. On je drevan kao znak, kao geometrijska stvarnost i nitko mu ne zna porijeklo. Zato me više puta uhvati da li ljutnja, pomiješana sa tugom kada slušamo o paradiranjima onih koji ga naslijeđenog nose (naravno repliku- orginal je sakriven bez imalo poštovanja prema onom koji je taj «kod» dao na svijet i to pod ovim nebom). Evo mene opet u doba proroka Jeremije. Zar nije tada kralj Ezekija rekao nakon proroštva: «Samo da ne bude za moga života» i tako stalno i tako u nedogled. Uostalom, moram se ispraviti za lapsus u 34 poglavlju prve knjige u primislima o hramu za sve ljude, narode i jezike ovog svijeta. Napisao sam treći hram. Ne treći, nego drugi jer je prvi bio samo obnovljen, a realni drugi (Ezekielov) nikad nije podignut niti se sprovelo u djelo ono što je tamo zapisano (samo neka mi netko ne dolazi sa pričama o simbolici jer teško nerazuman čovjek bi ispao bez svoje svrhe takvo štivo sa toliko mjernih geometrijskih detalja). No kako bilo da bilo i kako će biti biti će na tlu Amerike (SAD-a). Postoji «zapečaćeno» nalazište. Kakve prirode, znati će se kada se «odpečati». Neću ponavljati da je od specifične važnosti za povijest ili možda nije? Ipak, ne vjerujem da je neka šala. Ja što mogu učiniti je ono što mi je dano. Učiniti ću ovako izdaleka, geometrijski analizirajući dalje kompleks, ne kao do sada centralni dio usput koristeći prikazati drevno geometrijske načine konstrukcija i geometrijskih zakonitosti drevne geometrije samo sa šestarom i ravnalom bez mjera, korak po korak da bi onima bilo jednostavnije koji prate ove stranice.

HR- RIJEKA: 10.09.2012.
AUTOR: TOMO PERIŠA
WEB: SLIM
ENGLESKI PRIJEVOD: VESNA BILIĆ (vesnasu@live.com)
PRIJEPIS MANOSKRIPTA: SUZANA KNEŽEVIĆ (suzanaknezevic58@gmail.com)

 * * * * * *

One Response to “Američka peterostrana piramida 3 Nastavak – Pečat”

 1. Peter M. Hay napisao:

  Dear Sister Sveta,

  Check out Samuel Laboy You Tube… the Perfect Symbol…

  Using Goodgle Search and You Tube Video…

  There you will see your Perfect Symbol discovered over 40 years ago under the title…

  Modern Evaluation Of The Great Pyramid – Part I

  http://www.youtube.com/watch?v=zIZYoUzWNDU&list=TLj2mKNywLds39KHD6qo2gYVoTPAMfMJdp

  Thank you for your work on The Signet… which silently reveals the coming together heart to heart of any two humans who’s will, mind and heart are mutually centered on Universal Love.

  bro Peter
  Penticton, BC Canada

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv